Életveszélyes lehet a légzsák 360 ezer Fordban

2018.01.20. 07:59

Néhány héttel ezelőtt  jelentek meg a hírek  arról, hogy az eddigieken túl újabb hárommillió autóban lehetnek életveszélyes Takata légzsákok. A gyártók a hónap második felére ígértek pontos listát az érintett modellekről, a Fordé most meg is érkezett.

deployed-airbag-after-an-accident-picture-id102773073?k=6&m=1027

 

Ebben a körben náluk több mint 360 ezer autóról van szó, de egyelőre csak az észak-amerikai utakon futó járművekről beszélnek. Mintegy 328 ezer az Egyesült Államokban, 37 ezer pedig Kanadában van forgalomban. A hiba a 2009-es és 2010-es Mustangot, Fusiont (a Mondeo ottani megfelelője), Rangert, Edge-t, Lincoln MKZ-t és MKX-et, valamint Mercury Milant érinti, a 2013-as modellévből pedig a Mustangot. Mindegyiknél a jobb első utasülés légzsákja veszélyes, ezeket ingyen cserélik ki a márkaszervizek.

Nemcsak a Takata légzsákokkal lehet azonban gond a Fordokban. A gyártó egy ettől független, kisebb, összesen 363 autót érintő visszahívást is bejelentett. A 2018-as Ford Expedition és Lincoln Navigator esetében van szükség garanciális javításra. A november 27. és december 9. között gyártott, USA-ban és Kanadában futó autókba a gyári tájékoztatás szerint „nem megfelelő elektronikai alkatrész” került a hátsó villanyablakokba. Ezek felemeléskor nem állnak meg, és süllyednek vissza, ha akadályba ütköznek – ez pedig nyilván sérülésveszélyes.

Az elektromos ablakok esetében is ingyenes az átvizsgálás és szükség esetén a csere. Az érintett tulajdonosokat folyamatosan értesítik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.