Őrült árat fizettek az első bullittos Mustangért

2018.01.23. 06:15

Egy hete, hogy bemutatták a Bullitt ötvenéves évfordulójára csinált emléksorozatot, máris 300 ezer dollárt (73 millió forint) fizetett valaki az első példányáét. Vagy nagy gyűjtő volt a vevő, vagy csak jótékonykodni akart egy nagyot.

th

A Ford egyik detroiti dobása volt, hogy kitette a standjára ezt a Bullitt-kiadást. Nem volt nagy meglepetés, csináltak ők már korábban több kis darabos szériát a Mustang népszerűségén anno óriásit doppingoló Steve McQueen-filmnek. Most nem vitték túlzásba a munkát: a GT ötliteres V8-asát felhúzták 475 lóerősre és kiütötték a sebességlimitert, hogy 262 km/h legyen a csúcsa. Kapott még bullittos jegyeket, mint amilyen a Dark Highland Green fényezés, a fehér billiárdgolyó a váltókaron, meg persze sok-sok plakett. Ez, pontosabban ennek a szériának 001-es alvázszámú példánya ért meg valakinek 300 ezer dollárt a Barret-Jackson árverésén. (Ennyiből még a GT Mustangból is öt kijönne)

111

Hogy egy gyűjtő volt-e a vevő, aki szerint tényleg ér ennyit egy ilyen széria első példánya, nem tudni. Könnyen lehet, hogy a jótékonykodási szándék fontos motiváció volt az ügyben. Az autó teljes ára ugyanis a Boys Republic nevű, problémás fiúkat nevelő alapítványi iskolához kerül. Ide járt maga McQueen is tízes éveiben, miután mostohaapja meggyőzte édesanyját, hogy menthetetlen.