Tízmilliárd euróra perelik a Volkswagent saját részvényesei

2018.09.08. 15:58

A pereskedés oka természetesen még mindig a dízelbotrány. Ezúttal olyan befektetők szeretnék csökkenteni a veszteségeiket, vagy akár nyerni is az ügyön, akik nagyobb Volkswagen részvénycsomagokba fektettek.

2018-03-29T050555Z 456237067 RC1371097AB0 RTRMADP 3 VOLKSWAGEN-E

Indoklásuk szerint a vállalat nem tájékoztatta időben őket, így nem volt lehetőségük elkerülni a dízelbotrányból adódó veszteségeket, magyarul nem tudták még épp jókor eladni részvényeiket. Tekintve, hogy a botrány kirobbanását követő néhány nap alatt a VW részvényei 37 százalékot estek, a kárpótlási igény érthető.

A jövő héten induló per összesen 1670 követelést fog össze, és ha a bíróság igazat ad a befektetőknek, újabb felfoghatatlan összeget írhatnak a botrány számlájára a Volkswagennél. A német márka eddigi veszteségeit 27 milliárd euróra becsülik, de ez az összeg csak a büntetéseket és bírságokat tartalmazza, a sok százezer eladhatatlan csalós dízelből adódó veszteségekkel, és a márkanéven esett csorbával lényegesen nagyobb lehet a kár.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.