Trollkodik a Ferrari?

2018.09.19. 11:11

Ha minden igaz, 2022-re meg is érkezik az első Ferrari luxusterepjáró, amely a cég saját orrmotoros műszaki alapjaira épül majd, és várhatóan hibrid hajtáslánca lesz. Már ezért is különös a névválasztás: a Purosangue olaszul telivérnek, vagy tisztavérűnek fordítható, ami nyilván jókora beintés azoknak, akik egy Ferrari szabadidő-autót nem tartanak méltónak a márkához.

rhn

A négyajtós, emelt hasmagasságú modellt egyébként nem nevezik SUV-nak, a Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri szerint a Ferrari és a SUV szó egy mondatban sem elfogadható. Ezért FUV-nak, Ferrari Utility Vehicle-nek nevezik. Ám ez a lényegen nem változtat: a Lamborghini Urus megjelenése után lényegében nem maradt más választásuk, el kell készíteni a terep-Ferrarit. Az igazgató azt is elmondta, hogy maga is szkeptikus volt egy ideig, de látván a csodaszép formaterveket, már a lelkes támogatók közé sorolja magát.

A Ferrari egyébként alapos átalakulás előtt áll: állítólag 15 új modell érkezik 2019 és 2022 között. Ezek a maiaknál átlagosan drágábbak lesznek, viszont megjelennek a V6-os motorok is a kínálatban, amelyeket eddig csak a Fiat csoport márkái számára fejlesztettek a Ferrarinál.