Húsz tonnát is elhúz a Ford Ranger

2019.01.26. 11:15

Nick Árpád sikerei óta tudjuk, hogy valami nagyot és nehezet elvontatni mindig igen hálás feladat. Ezt a trükköt használja most a Ford is.

Egy lakókocsi nem feltétlenül olyan nehéz, mint ahogy a mérete alapján sejtenénk, viszont ha sokat kötnek egymás mögé, az eredmény kétségtelenül igen látványos. A Ford Ranger új, kétliteres változatának reklámfilmje ezt használja ki: a 210 lóerős csúcsmodell láthatóan elég hozzá, hogy mozgásban tartsa a százméteres szerelvényt, még ha nem is túl nagy sebességgel, és a közúti vonat önmagában is olyasmi, amit bárki tátott szájjal bámulna.

„Ez a leglassabb kunszt, amit életemben csinálnam. De egyben a legnehezebb is.” - mondta Paul Swift, aki civilben autós kaszkadőr, rutinból autózik két keréken, és parkol kézifékes fordulókkal. „Irányban tartani a szerelvényt, miközben a másik autó elhúz mellette – igazán kemény kihívás volt.” - mondta.

Ugyanakkor az az érzésünk, hogy ezt bármelyik, hasonló erejű pickuppal megcsinálta volna egy ilyen kvalitású sofőr: ehhez a mutatványhoz elsősorban nem erő kell, sokkal inkább bátorság, és a fizika pontos ismerete.