Megállapodott az Audi és a szakszervezet

2019.01.30. 18:06

Közel egy hét után ma estével vége a sztrájknak az Audi győri gyárában. Szerda délután megállapodott az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről és egyéb juttatásokról.

DSC07449

Az AHFSZ közleménye szerint a sztrájk a szerda esti órákban, 20:00-ig minden területen befejeződik, a termelés minden gyártóterületen elindul. Az AHFSZ a honlapján közölte, hogy a vállalat 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeli a dolgozók alapbérét január 1-től 15 hónapra.

Miben engedtek a felek?

A szakszervezet az éves béren kívüli juttatásokban engedett az eredeti követeléseihez képest: az általuk követelt évi 767 ezres cafeteria helyett 400 ezret ajánlott az Audi. Ezt elfogadták.

Az Audi sokáig kitartott a két évre vonatkozó 10+10 százalékos béremelési ajánlata mellett, de a munkavállalók végül megkapták a 18 százalékos (minimum 75 ezer forintos) béremelést.

A havi egy teljes szabad hétvégét is elérték a sztrájkolók, ahogy a lojalitás bónusz fejlesztésében és a jubileumi bónuszok bevezetésében is sikeresnek mondható a sztrájk.

Nagyobb méretért kattints a képre
Nagyobb méretért kattints a képre

Az érdekképviselet január 23-án jelentette be, hogy másnap reggel hat órától január 31. reggel hat óráig egyhetes sztrájkot tart, mert nem tudott megállapodni a munkáltatóval az idei béremelésről a tavaly szeptember óta tartó tárgyalások során.