Vázlaton a következő slágergyanús Kia

2019.02.20. 15:25

A neve Xceed, amiből már sejthető is, hogy miféle szerzetről van szó: a Ceed nagykerekű, megemelt változatáról, amely terepre ugyan mérsékelten lesz való, de stilisztikailag mégis megpróbálják kihasználni vele a terepjáró-stílus erős karakterét.

xceed tsr

Az előzetes kép alapján a Kia tervezői ráadásul némi kupé-jelleget is adtak a karosszériának, így valamivel sportosabb jelenségnek tűnik, legalábbis így az előzetes kép alapján, mint például a Volkswagen T-Roc. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a hatalmas felnik csupán a Genfi Autószalon kedvéért kerülnek-e az autóra, vagy a szériagyártmányra is jellemzőek lesznek majd. Az viszont egyértelmű, hogy ez nem csupán az ötajtós megemelt változata, hanem egy újabb karosszéria változat, a csapott hátú, a kombi és a nehezen besorolható Proceed után a negyedik.

Úgy hallani, hogy az Xceed műszaki szempontból is hoz újdonságot: az 1 és 1,4 literes turbós benzinmotorok és az 1,6 literes dízel mellett itt állítólag egy konnektoros hibrid hajtásrendszer is bemutatkozik, amely állítólag 200 lóerő feletti kombinált teljesítményt kínál majd.

Az új Ceed változat premierjét március 5-én tartja a Kia, így legkésőbb akkor minden lényeges információt nyilvánosságra hoznak majd róla.