Elektromos lehet a következő Corsa OPC

2019.03.16. 14:30

Egyre több információ kering arról, hogy az idén érkező F Corsa legerősebb változata elektromos hajtást kaphat.

420A5498
Fotó: Vályi István / Totalcar

A pletykákat az Opel vezérigazgatójának kijelentése is megerősíti. Michael Lohscheller arról beszélt az Auto Expressnek, hogy az elektromos autókat nem kizárólag az emissziós normák csökkentése érdekében fejlesztik, hanem azért is, mert élvezetes őket vezetni. Lohscheller elmondta, hogy jelenleg is dolgoznak azon, hogy hogyan készíthetnének sportosabb elektromos autót. Az Opel-vezér szerint már pár éven belül láthatjuk mindennek az eredményét.

Vállalati szempontból logikus lenne a lépés, hiszen a nemrég bemutatott Peugeot 208-as kínálatában már most is a teljesen elektromos változat a legerősebb és az új Corsa ennek az autónak az alapjaira épül.  Jó kérdés, hogyha a Peugeot-val szemben is igaznak bizonyulnak a pletykák, és ők is készítenek egy elektromos 208 GTi-t, akkor a kinézeten kívül mi különbözteti meg majd a konszern két sportos ferdehátúját egymástól.

Az Opelnél nem új keletű a villanyautósítási hajlam. Már 2018-ban kijelentették, hogy 2020-ig négy elektromos autójuk lesz a kínálatban. Lohscheller most meg is nevezte ezeket a modelleket. Egyikük a Grandland X plug-in hibrid változata lesz, mellette pedig érkezik a Corsa, és vélhetően ismét az alapjaira épülő új Mokka X elektromos változata. A haszonjárművek sem maradnak ki a buliból, ha minden igaz a Vivaro is kaphat elektromos hajtást. Látva a PSA igyekezetét, mindez egyáltalán nem tűnik megvalósíthatatlannak.