Már tesztelik a telefon-traffipaxot

2019.04.12. 16:45

Vezetés közben a telefonnal bíbelődni legalább annyira veszélyes, mintha időnként becsuknánk a szemünket néhány másodpercre. Nagyon. Erre szeretné felhívni a figyelmet az angliai Hampshire és Thames Valley rendőrsége.

dsc 0488

Két megyei rendőrség is néhány napon belül üzembe helyezi az első kütyüket, amikkel elméletileg ki tudják majd szűrni, ha valaki telefonozik miközben vezet. A rendszer képes érzékelni a közelében elsuhanó eszközöket, amennyiben azok 2G-t, 3G-t vagy épp 4G-t használnak, azaz adatokat küldenek, vagy fogadnak.

uploads%2Fcard%2Fimage%2F449308%2F28c80698-23be-4299-add2-ccdaf1

A rendszer még nem tökéletes. Mivel az adatforgalomba nem néz bele, könnyen lehet, hogy valamilyen háttérfolyamat, vagy épp a navigáció megtéveszti. Nem találtak még megoldást az utasok kérdésére sem, így könnyen előfordulhat, hogy az egyébként szabályosan közlekedő vezetőre jelez be a telóstrafi, pedig csak a hátul unatkozó gyerekek nyomkodták a telefonjaikat.

Ettől függetlenül érződik az igyekezet. Ha például Bluetooth jelet is érzékel a rendszer, feltételezi, hogy az autó infotainment rendszerén keresztül, szabályosan használjuk a telefonunkat. Persze egy ennyire kiforratlan és megbízhatatlan telefon-traffipax nem lehet alapja bírságolásnak, így jelenleg csak egy led tábla villan fel egy áthúzott telefonnal és a célja, hogy felhívja a figyelmet a kérdés fontosságára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.