Megtizedeli irodai munkaerejét a Ford

2019.05.21. 14:30

Várható volt, hogy lesznek leépítések, bár sokkal durvább lépésekre számított a szaksajtó. Tavaly ősszel 24 ezer fő elbocsátásáról lehetett hallani, ehhez képest egyelőre 7000 emberének mond fel az autógyártó.

FordHQ

A vártnál kisebb mértékű leépítés részint annak is köszönhető, hogy nem zárt rossz évet a Ford tavaly: 3,7 milliárd dolláros nyereséggel egy nagyobb leépítést nehéz lett volna megmagyarázni. Ez azonban így is a teljes nemzetközi irodai állománynak vagy a tizedrésze.

Az elbocsátási hullám annak a tervnek a része, amelyet a jelenlegi vezérigazgató, Jim Hackett állított össze a versenyképesség növelésére. Ennek részeként kezdték eltüntetni a személyautókat az amerikai kínálatból, csökkenteni a komplikált vállalati bürokráciát, valamint erőforrásokat elkülöníteni az önvezető járművek és az elektromos hajtások fejlesztésére.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.