Az Audi TT-nek vége

2019.05.24. 07:15

A TT kegyvesztettségének legfontosabb oka persze az, hogy drámaian csökkentek az eladásai az elmúlt években: tavaly már tízezer példányt sem tudtak eladni Európában, míg négy évvel korábban bőven húszezer feletti mennyiség fogyott.

2

Amit a kupé fejlesztésének kihagyásával megspórolnak, azt is a villanyautó-választék fejlesztésébe forgatják, és mivel 2025-ig 30 akkumulátoros hajtású, és 20 tisztán elektromos autót terveznek piacra dobni, az ilyen típusú spórolásra szükség is lesz.

Valószínűleg nem is a TT lesz az egyetlen áldozat, bár konkrétan csak ezt a modellt említette Bram Schot, az Audi vezérigazgatója. Azt is mondta, hogy hasonló áron egy hasonlóan erős érzelmek kiváltására alkalmas elektromos modellt terveznek gyártásba küldeni, bár erről konkrétumokat egyelőre nem mondott.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.