Megzuhant a Suzuki nyeresége

2019.08.06. 15:40

A Suzuki a 2019-2020-as üzleti év első negyedéven, áprilistól júniusig 62,7 milliárd jen, átszámítva 526 millió euró hasznot hozott, ami egyáltalán nem rossz eredmény egy ekkora gyártótól. A hiba csak az, hogy tavaly ilyenkor még 116,5 milliárd jent hozott a cég.

1018608

Az eredményekért egyrészt japán üzemek alacsonyabb gyártási számait okolják – állítólag a szigorúbb ellenőrzési rendszerre való átállás fogja vissza a termelést – másrészt az autók iránti kereslet mérséklődését Indiában. A Suzuki ugyanis messze a legnagyobb szereplő az indiai személyautó-piacon: majdnem az eladások felét adja a cég, érthető, hogy az ottani változások jól látszanak a pénzügyi eredményeken.

Egyelőre így is tartják magukat a 330 milliárd jenes üzemi nyereségről szóló előrejelzéshez, ami 1,7%-os növekedést jelentene az előző évhez képest. Hogy összejöjjön, arra most kisebb esély látszik, mint az üzleti év kezdetén, de még három negyedév van javítani az eredményeken.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.