Szabadtéri mozit csinálna az autóiból a Ford

2019.09.04. 06:42

Egészen érdekes szabadalmat jegyeztetett be a Ford, melynek a lényege, hogy az autó csomagtartójába épített projektorral lényegében egy szabadtéri mozit is kapunk az autónk mellé.

Azt már megszokhattuk, hogy az autógyárak szép számmal termelik a különböző elsőre furcsának vagy megvalósíthatatlannak tűnő ötleteket, amiket aztán biztos, ami biztos alapon le is védetnek. Ezúttal a Fordtól érkezett egy ötletes megoldás, ami elsősorban a kempingezőket és a szabadtéri hobbik kedvelőit célozza. A csomagtérajtó aljába épített projektor elméletileg bármilyen függőleges felületre képes vetíteni, bár a szabadalom arra nem tér ki, hogy vetítővásznat honnan kellene hozzá beszerezni.

A megoldás járulékos előnye, hogy adott esetben a tábortűzön elkészített ételeinket nem kell a tábori lámpák pislákoló fényében elfogyasztanunk, elég a projektor közelébe felállítani a kempingasztalt és a projektor máris egyenletes fényárba borítja. Elsőre akár még haszontalannak is tűnhet a szabadalom, de idővel egy keresett extra is lehet belőle. Egy biztos: a beépített mozi eleinte még komoly menőségi tényezővel bírhat, amiért a villantani vágyó vevők általában hajlamosak fizetni.