Videón Jessi Combs végzetes rekordkísérlete

2019.09.04. 12:31

Kedden volt egy hete, hogy egy oregoni sivatagban életét vesztette Jessi Combs sebességrekorder. A műfaj egyik legaktívabb szereplője évek óta dolgozott azon, hogy ne ismerjen nála gyorsabb nőt földön guruló járműben az emberiség, és ezen igyekezett akkor is, amikor North American Eagle-jében szörnyethalt egy kísérlet közben. 

Fotó: TMZ.com
Fotó: TMZ.com

A fenti fotó az első nyilvános kép a roncsról. Hiába lett óriási médiamegjelenése a tragédiának a nemzetközi, de különösen az amerikai sajtóban, egyelőre nem publikusak a baleset részletei. Annyit tudni csupán, hogy Combs saját korábbi csúcsát igyekezett megdönteni az Alvord-sivatagban, amikor valami okból összetört az Eagle-je. 2016-ban 767 km/h-val fejelt rá egy korábbi csúcsára, amivel jelenleg ő a leggyorsabb nő négy keréken guruló járművel. Nagy esélye volt a javításra, hosszú távon pedig arra, hogy megjavítsa Kitty O'Neil 1976-os abszolút női csúcsát, ami 825 km/h-s futással és 999 km/h-s csúcssebességgel áll. Ez itt a TMZ videója az utolsó kísérletről.

A videón nem látni a balesetet, de a TMZ úgy tudja, röviddel azután, hogy véget ért, a sugárhajtású Eagle darabjaira esett. 

(fotó: TMZ.com)