Hány dudorig használható egy gumi?

2019.10.05. 23:42

Tizenháromig biztosan, még ha egy métert menni is őrültség vele. Egy angol rendőrség Twitterére került ki ez a fotó egy talán rekordról.

gumi dudor.png

Az angliai Derby egy járőrének fogása látható a tweetben. A járőrnek tűnt fel az úton egy rendellenes gumival járó autó, amin aztán tizenhárom dudort számolt össze, miután közelebbről is megnézte. A posztból annyi derül csak ki, hogy az autós azóta már új gumival jár, az nem, hogy mi van a dudorok mögött és hogy miért mert ezzel így elindulni bárki.

bt

Amúgy egy gumin egy dudor is több, mint elég. Az ilyennek szálszakadás az oka, ami mögött vagy gyári hiba vagy egy padkázás lehet, de itt valami másról van szó. A kommentek közt sincs tuti válasz, de jó elméletnek tűnik az egyik, ami szerint az okozhat ilyet, ha tartósan laposan járnak a gumival. Állítólag az így meggyengült belső szerkezet tud ilyen teljes oldalfalt beterítő dudorokat produkálni, amikor újra nagy nyomást kap a gumi.

Frissítés: A rendőrség később visszament a gumiért és megfotózták belülről is. Azt írják, közlekedésbiztonsági kampányokban fogják majd mutogatni.

dudor gumibelső