Jövőre jön a Peugeot elektromos furgonja

2019.11.09. 14:03

Az elektromos teherszállító járművek piaca egyelőre kicsi, tekintve, hogy nem alkalmasak mindenre, amire a belsőégésű motoros változatok. Sokan mégis hisznek benne, úgyhogy a Peugeot be is dobta a piacra elektromos furgonját, az E-expertet. A kis áruszállító a PSA konszern EMP2 nevezetű elektromos platformjára épül és két különböző akkumulátor csomaggal árulják majd.

A kisebb és olcsóbb kivitelben egy 50 kilowattórás csomag lesz, amivel az autó, WLTP mérés alapján 200 kilométert képes majd megtenni egy töltéssel. A nagyobbik kivitel 75 kilowattórás akkumulátor csomagot kap majd, amivel 299 kilométer megtételére lesz képes. Egyik adat sem hangzik soknak, viszont városi és elővárosi áruszállításra valószínűleg tökéletes lesz mind két kivitel. Hasonló feladatokra szánhatják majd, amire a német posta is használja az elektromos furgonjait.

Egyelőre csak annyi derült ki, hogy a sima Expertekhez képest nem sok változást fogunk észrevenni. A töltőnyílás a bal előre kerül, illetve a fülkében frissítik az fedélzeti számítógépet az elektromos rendszer ellenőrizhetőségéhez. Az E-Expertet 2020 második felében mutatják majd be, valószínűleg akkor derülnek majd ki pontos adatok és árak.