Durván néz ki a legújabb Lamborghini

2019.11.26. 06:16

A Lamborghini is beállt a sorba: elkészítette a saját Vision Gran Turismo tanulmányát, amely a Playstation 4 játékkonzolon, a Gran Turismo Sport játékban később bárki számára elérhető lesz. A szokatlan az, hogy el is készítették az autót kézzel fogható formában, bár azt nem tudni, hogy tudja-e, amit a gyártó ígér.

A Lamborghini Centro Stile által készített formaterv a márka jellegzetes, éles stílusát viseli, bár mivel nem mindennapi használatra szánják, nem látszik, hogy célszerűségi szempontokat is figyelembe vettek volna: együléses kialakításával olyan, mint egy zárt Formula-versenygép. A hajtáslánc nem csupán egy légből kapott adathalmaz: az autó farában elvben a Lamborhini 6,5 literes V12-es motorja dolgozik, enyhe hibrid hajtásban, ugyanabban a 825 lóerős konfigurációban, amely a Sian sportkocsiban is található. Elvileg a menetdinamika is kiváló: 2,8 másodpercig tart a 100 km/h elérése, a végsebesség pedig 350 km/h, bár az nem egyértelmű, hogy a pódiumon kiállított autó tud-e ebből bármit.

Ez persze kevésbé lényeges, mint hogy a játékban ki lehet majd próbálni a Lamborghini tanulmányt, és ott egyértelműen a legdurvább sportkocsik közé tartozik majd. Alighanem az elkészítésének is ez az oka: így a ma még legfeljebb autóról álmodozó generációk számára is megalapozhatják a márka hírét, és ezzel további évtizedekre biztosíthatják a Lamborghini legenda továbbélését – groteszk módon most már anélkül, hogy ehhez gyártásba kellene küldeniük ezt az álomautót.