Autót lopott, üldözték, elkapták, majd mégis elmenekült

2020.02.12. 16:07

The Drive közölt részletes cikket egy autós üldözésről, amit egy autólopás előzött meg, és lassan két hét elteltével még mindig nem ért véget a bűncselekmény-sorozat.

Egy erősen átalakított 1995-ös Acura Integrát loptak el két hete egy oregoni benzinkútról, és nem sokkal azután a rendőrök üldözőbe is vették a tettest. Az autós üldözés majdnem fél napig tartott - a tolvajnak valahogy még tankolni is volt ideje közben – és legalább háromszor le akarták fújni a hatóságok, mivel a tettes túl veszélyesen vezetett. A hajsza azért is tartott ennyi ideig, mert a tulajdonos alaposan felturbózta a japán sportautót, amit nem volt könnyű utolérni.

Végül azonban szöges útzár segítségével meg tudták állítani az autót. A tolvaj egyből elvesztette irányítást az autó felett, először nekicsapódott egy pickupnak, majd az árokba zuhant a lopott Acurával. Ezek után a kórházba szállították, illetve azt a nőt is, akinek autóját szintén összetörte.

Az Integra tulajdonosa Facebook posztban közölte ismerőseivel, hogy több mint 15 000 dollárt (átszámítva kicsit több mint 4,5 millió forintot) fektetett az autó tuningolásába, és mennyire élvezte a vele töltött négy évet. Érthető módon rendkívül sajnálja a történteket, és hogy nem vezetheti többet a totálkárosra tört autóját. Egy facebookos adománygyűjtést is kiírt, hogy újabb kalandba kezdhessen egy másik autóval.

A történet slusszpoénja, hogy a tettes meglépett a kórházból a baleset után, és bár körözést adtak ki ellene, elkapni még mindig nem sikerült.