Bezárják az európai Fiat-gyárakat

2020.03.16. 17:09

A Fiat Chrysler minden európai üzeme leáll március végéig. A döntést a koronavírus-járvány kapcsán visszaeső kereslettel indokolják: a kieső autómennyiséget egyszerűen nem tudnák értékesíteni.

fiat tychy

Eddig úgy nézett ki, hogy az alkatrész-ellátás problémái bénítanak meg egyes európai autógyárakat, most azonban már a járványveszély okozta drámai keresletcsökkenés miatt kezdenek leállni a gyárak. Ez az oka annak, hogy nem csak a járvány sújtotta Olaszországban állítja le üzemeit a Fiat Chrysler, de a lengyelországi Tychyben és a szerbiai Kragujevacban is leállnak a gépsorok. Egyelőre március 27-éig szünetel a munka összesen nyolc üzemben, de nyilván az a járványhelyzet alakulásától függ a folytatás.

A napokban Európa legtöbb országában életbe léptetett óvintézkedések miatt várhatóan sokkal kevesebb autót adnak majd el március folyamán az ilyenkor jellemző mennyiségnél, így más gyártóktól is hasonló lépések várhatók a következő hetek során.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.