Leáll a magyar Opel-gyár

2020.03.17. 11:13

A hét végéig a PSA-csoport más gyártóinak igényeit kielégítve működik, de a jövő héttől legalább a hónap végéig nem termel a szentgotthárdi Opel gyár, tájékoztatta a Totalcart Kaszás Zoltán, a cég kommunikációs vezetője. 

cimlapfoto

Kérdésünkre, hogy milyen eddigi óvintézkedéseket tettek a koronavírus járvány ellen, Kaszás elmondta, hogy hetek óta fokozott fertőtlenítési és takarítási rendszert vezettek be, utasításokat adtak az üzem 850 dolgozójának a higiénés előírásokra szigorítására, illetve a személyes kontaktusok minimalizálására, és most is hőmérőzik a szentgotthárdi gyárba érkező kamionok sofőrjeit. Egyúttal kevesebb látogatót fogad a gyár és az üzleti utak számát is lecsökkentették.

Mint mondta, eddig nem találkoztak a betegséggel, de a gyár vezetése figyelemmel kíséri a kormányzat járványügyi kommunikációját és intézkedéseit és ennek megfelelően a termelés leállításáig tovább szigorítja majd a dolgozók és a beszállítók egészségének megóvása érdekében. 

A szentgotthárdi üzem sorsáról akkor írtunk legutóbb, amikor bejelentették, hogy január 9-től itt készülnek majd a PSA, tehát a Peugeot és Citroen, illetve az egyes Opel típusokba szánt 1,2 literes turbós benzines motorjai, melyeket az előző generációs motorokkal párhuzamosan szerelnek itt össze. A gyár átállításához mintegy 12,5 milliárd forintnyi fejlesztésre volt szükség.

A koronavírus járvány kapcsán nem csak az Opelt kerestük meg, de kérdéseket küldtünk a Magyar Suzuki Zrt-nek és a győri Audi gyárnak is. Amint megérkeznek a válaszok, ezeket is közreadjuk majd.