Leghamarabb április végén nyithat újra a kecskeméti Mercedes-gyár

2020.03.26. 22:17

Hosszabb lesz a leállás Kecskeméten, mint ahogy azt még a múlt héten remélte a Mercedes. Akkor két hét teljes leállást jelentettek be; most azt mondják, leghamarabb április 22-én indulhat újra a termelés. 

D BUS20200313013

Az elmúlt napokban egyértelmű lett egész Európa számára, hogy a COVID-19 nem csak egy-két hétre fékezi meg az itt élő emberek életét, de hónapokig nem lesz semmi ugyanolyan, mint a járvány előtt volt. A Volkswagennél például úgy számolnak, nyárra állhat helyre az élet és az autópiac, de ezzel az optimistábbak közül valók. Biztosat senki sem tud, de a Mercedesnél azt már tudják, hogy a kéthetes leállásnál lényegesen hosszabb szünetet kell tartaniuk Kecskeméten.

A kecskeméti leállás közvetlenül 4400 munkavállalót érint. Egyelőre nem tiszta, hogy az ő bérezésük egy ilyen tartós leállás alatt milyen mértékben lesz biztosítva. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nél ezügyben csütörtökön azt mondták, a vállalat célja továbbra is az, hogy munkavállalói munkahelyét és bérét hosszútávon biztosítani tudja. Vállalatunk jelenleg a szakszervezetekkel egyeztet a leginkább megnyugtató megoldás közös kialakítása érdekében.