Amerikában már az autódból is gyónhatsz

2020.04.02. 15:14

Nincs két hete annak, hogy rácsodálkoztunk László levelére New York-ból, aki leírta, milyen simán megy a minden élethelyzetet autóból megoldani képes nemzet hazájában egy autós koronavírus-tesztelés. Erről a módszerről azóta megtudtuk, hogy nem csak az USA-ban létezik, de a parkolóban végezhető, kiszállásmentes autós gyónásban talán tényleg világelsők.

Az MTI adta ki ezt az érdekes gyűjtést az EPA fotóügynökség friss képeiből. A helyszín a Massachusetts állambeli Chelmsford, ahol a fotókhoz csatolt leírás szerint a járvány miatt bezárt Szent Mária-templom egy parkolóban várja a híveket a bűnvallásra. A drive-in gyónásra szerdánként, 16 óra és 18 óra között biztosítanak lehetőséget a helyi katolikus papok mindenki számára biztonságos módon, kellő távolságot tartva és anélkül, hogy ehhez ki kéne szállni az autóból. 

Érthető, ha egyes szokásai miatt, például emiatt a túlzott autóközpontúság miatt szereti lenézni az európai ember az amerikait, de azt nem lehet elvenni tőlük, hogy a gyors problémakezelés nagy erősségük. Ez az évtizedekkel későbbre csodás kordokumentummá érő kis galéria is erre bizonyíték. 

Hogy a személyes érintkezési szokások hirtelen változásainak milyen egyéb autós vonatkozásai lehetnek, arról nemrég írtunk az autósmozik kapcsán. Amerikában ugyanis az a teljesen logikus reakció született a mozitermek bezárására és az elszigetelődés ajánlására a lakosság részéről, hogy elkezdték látogatni az ilyen vetítéseket. Szóval egy elhúzódó járványhelyzet akár még az autósmozizás, mint műfaj reneszánszát is elhozhatja.