Színes lesz, és méregdrága az Alfa Romeo csúcsmodell

2020.04.30. 14:35

Még márciusban mutatták be az eddigi legerősebb sorozatgyártású Alfa Romeót, az 540 lóerős Giulia GTA-t. Az már akkor kiderült, hogy két változat lesz, egy utcai, és a GTAm jelzésű, könnyített, inkább versenypályára szánt kivitel.

Azóta kiderült, milyen fényezéssel és dekorációkkal lesz elérhető a típus – tényleg vannak nagyon látványosak is, versenycsíkozással, rajtszámmal, stilizált Alfa logóval, mindenféle színben. Ezek ráadásul a márka múltját tükrözik, van például egy sötétsárga változat, amely az 1971-es európabajnok 1750 GTAm-nek állít emléket.

A nagyszerű színválaszték mellett azonban kiderült az is, hogy mit kérnek kis sorozatban készülő szedánért, a számok elég riasztóak. Az alapváltozatot 176 500, a GTAm-et 181 500 euróért kínálják, ami picivel több mint három Porsche Boxster ára, de az alig gyengébb Giulia Quadrifoglio 95 ezer euró körüli árának is majdnem a duplája.

Az Alfánál nyilván abban bíznak, hogy a hardcore rajongók közt így is akad majd ötszáz, akinek nem számít a pénz, de ilyen árcédula mellett erre sem vennénk mérget.