Kisebb lesz a Tesla Cybertruck, és az apokalipszisre tervezik

2020.05.27. 06:11

A Cybertruck az utóbbi évek egyik legerősebb mémje lett a bemutatása óta, ilyen értelemben fényes sikernek tekinthető már a bemutatását megelőzően. Ám ezt is valódi terméknek szánja a Tesla alapítója, méghozzá viszonylag kevés, az alapkoncepciót érintő változtatással.

ct leno

Jay Leno próbaútja persze a helyenként komikus sikerült világpremier óta a legnagyobb figyelmet vonzó esemény lehet, nyilván ezért is ült be az autóbolond műsorvezető mellé maga Elon Musk, és beszélt egy kicsit az autóról. Azt mondta, most még túl nagy a Cybertruck, durván 5%-kal nagyobb, mint ami ahhoz kell, hogy elférjen az amerikai szabvány-garázsokban. Ezen változtatnak, ahogy sok egyéb apró részleten is.

Ugyanakkor azt is jelezte, hogy a rozsdamentes, golyóálló karosszériát és a golyóálló üvegezést megtartják, ahogy a jellegzetes formatervet is. Ahogy Musk fogalmazott, nem követik azt az autógyártói gyakorlatot, hogy a szériagyártmány mindig rosszabbul néz ki, mint a korábbi tanulmányautó.

Arra a kérdésre, hogy miért is lesz golyóálló a Cybertruck, Musk annyit válaszolt, hogy azért, mert az kemény és szupermenő, egyébként is, ha jön az apokalipszis, a Cybertruck arra is jó lesz. Mondjuk ez utóbbira sosem gondoltunk volna, de gépfegyverekkel hadonászó zombikon áthajtani tényleg ez lehet a tökéletes jármű, már ha lesz honnan feltölteni a világvége idején.