Tökéletes stílust ígér a legújabb Porsche

2020.06.02. 13:28

Rajtszám, Porsche felirat, egyedi bordó színárnyalat és jellegzetes fehér dekoráció a motorháztetőn – ezek a Porsche Targa eddigi legdrágább változatának legszembetűnőbb ismertetőjegyei. De ezen felül még számtalan apróság akad, amellyel igyekeznek megindokolni a különszéria elképesztő felárát.

A Porsche külön részleget hozott létre az ilyen kis sorozatú projektek megvalósítására: a Porsche Exclusive Manufaktur olyan modellváltozatok előállításával foglalkozik, amelyeket kis sorozatban készíthetnek, és az átlagos Porschéknél sokkal nagyobb haszonnal adhatnak el.

Itt nagyszerűen látszik is a módszer, amivel igyekeznek vonzóbbá tenni az autókat a vevő számára, anélkül, hogy az előállítási költség is az egekbe szökne. A versenyautókat idéző dekoráció mellett aranyozott jelvényekkel, máshol el nem érhető kárpitanyagokkal – például kordbársony ülésbetétekkel – egyedi grafikájú műszerekkel és az autóhoz tervezett karórával igyekeznek az ínyencek figyelmét felkelteni.

Összesen 992 ilyen autót készítenek (nyilván ez is egy utalás, a jelenlegi 911-es gyári típusszámára), és ha mindet sikerül eladni, az elég szép többletbevételt jelent majd, mivel úgy 45 ezer euróval adják drágábban a Heritage Design változatot, mint a többi Targa 4S-t. Ez pedig nagyrészt tiszta haszon, hisz a korlátozott példányszámú modell változtatásai nem érintenek drágán módosítható alkatrészeket.

Ha bejön az elképzelés, akkor az Exclusive Manufaktur-tól további hasonló szériákat várhatunk: az aktuális 911-esből összesen négy ilyet terveznek piacra dobni, de ez csak a kezdőpont, később más Porsche modellekkel is foglalkoznak majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.