Eladó a világ legfurcsább járműve

2020.06.03. 11:49

Colani mester tavaly távozott az élők sorából, de az utókorra hagyta furcsa tárgyait. Az organikus formák úttörőjének számító Luigi Colani tervezett F1-es versenyautótól korszerűsített Trabantig mindent, de az Innotruck egyike a legradikálisabb elképzeléseinek.

Ez a furcsa jármű 2012-ben készült, a Müncheni Műszaki Egyetem, számos kisebb-nagyobb vállalat és Colani mester együttműködésében. A felépítését tekintve leginkább egy kamionra emlékeztet, azzal a fontos különbséggel, hogy itt a sofőr a vontatmányban helyezkedik el. Maga a vontató távirányítású, és csak a hajtás elemeit tartalmazza, a sofőr felette ül a félpótkocsi csúcsos, üvegezett orrában.

Összesen két ilyen jármű készült – eredetileg azonosak voltak – de ami most eladó, azt elkezdték átalakítani tisztán elektromos hajtásúra. A munkát azonban nem fejezték be, így jelenleg a 2012-ben gyártott jármű nem működőképes.

Az eladó egyébként a Marchi Mobile nevű cég, amely saját, szintén Colani stílusú luxus-lakóautójával hódítaná meg a világot, de úgy tűnik, most kénytelen megválni a kevésbé lényeges projektektől.

Az Innotruck árát nem írták ki a hirdetési oldalra, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a ritkaságának megfelelően óriási összeget kérnek majd érte. Az azonban így is kérdéses, hogy akad-e vásárló, hiszen az Innotruck, bár fantasztikus látvány, lényegében használhatatlan. Elsősorban azért, mert soha nem kapott rendszámot, és nem is túl valószínű, hogy a pótkocsiban elhelyezett vezetőüléssel ez egyáltalán lehetséges.