Megkapta az életmentő hitelt a Renault

2020.06.03. 16:50

Korábban is egyértelmű volt, hogy a Renault számára igazán fontos lenne egy komolyabb hitel az európai karantén-helyzet kapcsán kiesett bevételek ellensúlyozására. És bár korábban úgy tűnt, a kormányzat megpróbál feltételeket szabni a hitel kapcsán, most mégis feltétel nélkül garantálták az 5 milliárdos összeg 90%-át.

DSCF1538

A Renault a múlt héten jelentette be, hogy jelentős leépítésekre készül, 14 600 munkahely megszüntetésére, amiből 4600 Franciaországban van. Ugyanakkor feltűnő volt, hogy elbocsátásokról, azonnali gyárbezárásokról nem esett szó: a Renault vezetősége kíméletes átszervezést ígért, amely fokozatosan csökkenti a kívánt szintre a munkahelyek számát.

Talán ennek a hozzáállásnak is köszönhető, hogy az 5 milliárd eurós, nagyrészt államilag garantált hitelkeretet feltételek nélkül kapta meg a Renault.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.