Kémfotókon az Ineos munkaterepjárója

2020.06.08. 12:58

A Grenadier néven futó fejlesztés mostanra működő prototípusokat eredményezett, amelyek tényleg nagyon emlékeztetnek a mintául szolgáló előző generációs Land Rover Defenderre.

A jövő év elejére várható az Ineos Grenadier bemutatása, de eddig elég hatékonyan titkolták a részleteket: ez az első alkalom, hogy láthatunk egy álcázott prototípust, pedig a fejlesztés 2017-ben kezdődött.

A kémfotókon annyi látszik, hogy tényleg igyekeztek megtartani a Land Rover Defenter formai egyszerűségét, a síküveg ablakokat, az alig lekerekített dobozformát és a közel sík ajtókat. Mindez nem igazán meglepő, tudván, hogy a terv egy, az előző Defender értékeit tökéletesen továbbvivő jármű elkészítése volt.

Azt már korábban megmutatták, hogy robusztus létraalvázat terveztek a Grenadier-hez, masszív merev tengelyes futóművel, és az is kiderült, hogy a jármű kidolgozását német nyelvterületen végzik: a terveket Stuttgartban készítették, a Mercedesből kivált MBTech-nél, a gyártási eljárás kidolgozását pedig az osztrák Magna-Steyr vállalta. Ezek után nem túl meglepő, hogy az ötajtós prototípus arányaiban egy kicsit a Mercedes G osztályra is hasonlít.

Ha minden a tervek szerint folyik tovább, a Grenadier 2021-re készülhet el: addigra az új Wales-i üzem is felállhat, ahol a gyártást tervezik beindítani.