Újabb 1000 kW-os sportkocsi a láthatáron

2020.06.08. 17:12

Elektromos sportkocsiból manapság nincs hiány, de ez nem jelenti, hogy ne lennének további próbálkozók, akik ismeretlenül is kiállnának a Lotus és a Pininfarina ellen. Ilyen az Elektron Innovative nevű cég is, amely épp egy 1359 lóerős szuperkupén dolgozik.

Az autó egyelőre csak virtuális modellként létezik, erről készült néhány számítógéppel generált kép. Ezek alapján akár hagyományos, középmotoros sportautó is lehetne, annyi rajta a sok nagy méretű légbeömlő elöl és oldalt.

Azon túl, hogy a hajtás tisztán elektromos, és ezer kW teljesítményű, más adatot nem közöltek róla. Azt viszont igen, hogy bár a tervek Németországban születtek, a gyártás Olaszországban zajlik majd, ugyanazon a környéken, ahol a Ferrari és a Lamborghini üzeme is működik. Úgy évi 140 példányt gyártanának a típusból, egyenként 330 ezer euró körüli áron.

A bemutató kapcsán a jövő évi Genfi Autószalont emlegetik – bár azt egyáltalán nem biztos, hogy meg is rendezik – ami azt jelenti, hogy a következő márciusig legalább egy kézzel fogható prototípust megépítenek az Elektron sportkocsiból.