Benzinmotor-botrány jön a Porschénél?

2020.08.24. 17:11

A dízelbotrányhoz hasonló ügyet vizsgál éppen a német közlekedési hatóság, a KBA a Porschénél: a feltételezések szerint 2017-ig kínálhattak olyan motorokat, amelyek nem feleltek meg az érvényes környezetvédelmi normának.

911rtg

A Bild am Sonntag cikke szerint a KBA vizsgálata a Panamera és 911-es típusok egyes motorjaira koncentrál, amelyeket 2008 és 2013 között fejlesztettek, és 2017-ig kínáltak ezekben a modellekben. Hogy pontosan mely motorokról van szó, az egyelőre nem világos, viszont a hatóság gyanúja szerint ezek a motorok olyan szoftveres és hardveres megoldásokat tartalmaztak, amelyek illegálisan változtathatták meg a motor, illetve a kipufogórendszer egyes elemeinek működését.

A Porsche egyelőre elég szűkszavúan nyilatkozott az ügyben: azt mondták, a jelenlegi gyártmányaikat már nem érinti az ügy, és szorosan együttműködnek a hatóságokkal az ügy felderítésében.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.