Érdekes stílusban újul meg a Nissan óriás-terepjárója

2020.12.09. 15:17

A Nissantól nem idegen a stíluskeresés, és ennek újabb nagyszerű példája látható a felújított Armada terepjárón. Az Észak-Amerikában forgalmazott típus teljesen új orr-részt, illetve hátsó lámpákat kapott, méghozzá olyat, amitől a típus karakteresebb lett, mint bármelyik elődje.

A sajátos karakter annak köszönhető, hogy a fényszórók és a hűtőmaszk az alapvetően gömbölyded orr-részen csupa egyenes vonalból áll, és ugyanez igaz az új hátsó lámpákra is. Hogy megszeretik-e az amerikaiak a látványt, az persze kérdéses, de az biztos, hogy eléggé kilóg a tömegből ezekkel a vonásokkal. Ez pedig nagy dolog egy olyan típusnál, amelynek a felújítás előtti változatára visszaemlékezni sem könnyű.

A külső átdolgozása mellett természetesen korszerűbb információs rendszert kapott a 2021-es Armada, széles vásznú, 12,3 hüvelykes érintőképernyővel, mobiltelefon-integrációval és wifivel. A műszaki tartalom azonban keveset változott: továbbra is egyféle motorral lesz kapható a típus, a Nissan 5,6 literes, 400 lóerős V8-asával, amelyhez hétfokozatú automata váltó, és hátsó- vagy összkerék-hajtás csatlakozik. Az alvázas felépítésnél szokatlan módon a bő 5,3 méteres terepjáró elöl és hátul egyaránt független felfüggesztéssel készül.

Az igazán érdekes kérdés a típus kapcsán számunkra az lehet, hogy a Nissan, amely jelenleg épp globális modelloffenzívával igyekszik javítani az eladásait, Európában is beveti-e az Armadán alkalmazott sajátos, vonalzós stílust.