Porsche 914-esből is készül modern átirat

2021.01.18. 10:59

A 914-es érdekes epizód a Porsche történetében: a VW megrendelésére készített középmotoros modell soha nem lett olyan legenda, mint a 911-es. Ennek ellenére megvannak a maga rajongói, és úgy tűnik, most valaki még a koncepció modernizálásával is megpróbálkozik.

Az elkövető a Fifteen Eleven Design nevű brit cég, amely leginkább egyedi átalakításokkal, és régi sportkocsik felújításával foglalkozik. A 914-esük egyelőre csupán egy tetszetős terv, de azt ígérik, semmiképp nem marad az: már készül a kézzel fogható változat, és ha olyan lesz, mint a számítógéppel modellezett változat, mindenképp izgalmas autó születik.

A forma arányait az első és a hátsó doblemezek kiszélesítésével igyekeznek helyre tenni, emellett eltűnnek a 914-es bukólámpái is: A világítást teljes egészében LED-es fényszórókkal oldják meg. Ugyanakkor a jellegzetes Fuchs-mintájú, öt tortaszeletes Porsche felniknek, és a nagyrészt változatlan arányoknak köszönhetően alig sérül az autó karaktere.

Ráadásul ez a 914-es sokkal gyorsabbnak ígérkezik, mint bármelyik korábbi változat: a 2012-ig gyártott Cayman – a 987-es – S változatának 3,4 literes motorja kerül bele, ami változtatások nélkül is 295 lóerős, míg az eredeti 914-esek szériaváltozatai 80 és 110 lóerő közti teljesítményű motorokkal készültek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Fifteen Eleven mikor készülhet el az érdekes kis restomoddal, de mindenképp izgalmas lesz látni, hogy mit művel a közel háromszoros teljesítmény a könnyű kis sportgéppel.