A Rolls-Royce terepjárónak is van már kínai utánérzése

2021.04.21. 13:28

Nem csak egy terepjárót mutatott be Sanghajban az új Tank márka, és úgy néz ki, nem csak egy stílusirányzatot követve alkotnak majd. Míg a Cybertank egyértelműen minden jó ízlés határán túl keresi a boldogulást, a 800 jelzésű terepjáró inkább passzol az öltönyös vásárlóközönséghez.

Meredek részletek azért itt is akadnak, kezdve mindjárt a lila-arany fényezéssel, amit a belső tér anyagválasztásával is követtek, de az összkép így is az elegancia irányában tér el attól, amit a Tank márkanév már a hangzásával is sugall. Ráadásul a kínai utánérzés még jobb arányú is, mint a Cullinan, bár azt képről nehéz megítélni, hogy minőségben mennyire áll távol egymástól a két jármű.

Műszaki szempontból azért eléggé: a Tank 800-ban a Great Wall saját fejlesztésű V6-os benzinmotorja dolgozik, valamiféle hibrid hajtásláncba kötve, 9 fokozatú automata váltóval – ez azért mindenhogyan elég távol esik a Rolls hatalmas V12-esétól.

Természetesen a Cybertankhoz hasonlóan ez a típus sem azonnal kerül gyártásba: a szériaváltozatot, amely akár egész jelentősen is eltérhet a Sanghajban kiállított prototípustól, csak 2022-re ígérik.