Michael Schumacherről szóló dokufilm érkezik szeptemberben

2021.08.02. 14:53

Várhatóan az eddigi legösszetettebb Michael Schumacherről készülő dokumentumfilm jön szeptemberben. A Schumacher címen forgatott doku állítólag tele lesz eddig nem látott archív felvételekkel, és még a hétszeres világbajnok balesete óta zárt életet élő családtagjai is mind megszólalnak benne. 

Michael-Schumacher-Mercedes 2463934

2013-as súlyos síbalesete óta a nyilvánosságtól teljesen elzártan élő autóversenyző legenda jelenlegi állapotára várhatóan a Netflix új filmje sem fog választ adni. Az eddigi információk alapján a doku Schumacher versenyzői karrierjét veszi végig a kezdetektől a csúcsig, amint egy kerpeni gokartpályáról a Forma-1-ig jutott, majd hét világbajnoki címet szerzett hosszú pályafutása alatt. Remélhetőleg nem elhallgatva a Schumacher korai F1-es pályafutásának kétes eseményeit, mint például az 1994-es szezonzárón Damon Hillel való ütközése, vagy az 1997-es szezonzárón Villeneuve-vel való hasonló ütközése, ami után kizárták a szezonból és törölték valamennyi '97-es elért eredményét. 

Schumacher és Hill ütközése az 1994-es szezonzárón
Schumacher és Hill ütközése az 1994-es szezonzárón

A filmet az a német stáb készíti, amely 2017-ben elkészítette a Boris Becker teniszező életét feldolgozó Der Spieler című dokut. Megszólal majd benne a Schumacher-család valamennyi jelentős tagja a feleségtől a gyerekeken át a testvérig, és szinte minden jelentős karakter, akinek hatása volt a legenda pályafutására, így például a nagy riválisok, mint Mika Häkkinen vagy Damon Hill, és a korábbi csapatvezetői, mint Flavio Briatore vagy Jean Todt. A filmmel kapcsolatban a készítők többször elmondták, hogy a lehető legőszintébben mutatja majd be a legendát és eredményeit, de ez vélhetően csak a pályafutásával kapcsolatos elfogulatlanságot jelenti, a nyilvánosság előtt nyolc éve nem mutatkozott Schumacher állapotáról várhatóan ebből sem tudunk majd meg semmi érdemit. Szeptember 15-én mindenesetre kiderül, aznap érkezik ugyanis a film a Netflix kínálatába.