Ilyen lett a múltidéző kínai csoda

2021.08.30. 15:58

Bemutatkozott a Great Wall Motors luxusmárkájának újdonsága. Az autónak a Fugucsaojia nevet adták, ami szabad fordításban retró hullámot jelent.

Az alap egyértelműen az Ora ötajtós VW Bogár utánérzése volt, ehhez ragasztottak elöl egy magasabb, csőrszerű orr-részt – ez egy kicsit emlékeztet az 1930-as évek második felének amerikai autóorr-divatjára – hátul pedig a csomagtartót toldották meg egy szögletes púppal.

A stílussal azonban nem maradtak meg egyetlen korszaknál, a nagy, telibe krómozott hűtőrács alatt a lökhárító már inkább az 1950-es évek elejét idézi, míg a részletmegoldások némelyike egyértelműen nagyon mai. Belül még inkább a korszerű megoldások dominálnak, a műszerfal kijelző funkcióit például három széles vásznú, ránézésre 12 hüvelyk körüli méretű kijelzőpanel látja el.

A jármű műszaki megoldásairól egyelőre nem tudunk részleteket, de meglepő lenne, ha az Ora Punk Cat – vagy újabban Ballet Cat – elektromos hajtásrendszerét valami hagyományosabbra cserélték volna. Ez utóbbiról annyit lehet tudni, hogy az olcsóbb változatba 48 kWh-s akkucsomag kerül, ami 401 km-re elég egy töltéssel, a csúcsmodellek pedig 59 kWh-s akkuval ígérnek 501 km-es hatótávot.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Wey-féle változattal kapcsolatosan vannak-e gyártási tervek – ez valamilyen szinten a közönség reakciójának függvénye lesz.