Újraindul a Chevy Bolt gyártása

2021.10.29. 13:32

Az idei év egyik legsúlyosabb sztorija az autóiparban a Chevrolet Bolthoz kapcsolódik. Több tűzesetre is fény derült, majd döntöttek arról, hogy minden egyes példányt visszahívnak. A baj akkora, hogy azóta már a gyártást is leállították, akkor úgy jósolták, hogy amíg mind a 143 ezer autót ki nem javították, nem is indul újra a termelés. Most mégis meggondolták magukat.

3

Jelen állás szerint csökkentett módban, ezer dolgozóval indítják újra a gyártást, méghozzá átmenetileg. Ez idő alatt korlátozott számú autót szerelnek össze. Erre egészen prózai ok miatt van szükség: egyszerűen szükség van az autókra az ügyfelek érdekében, például csereautóként. Ezeket a példányokat minden várakozás szerint már nem érinti a fokozott kigyulladásveszély, időközben ugyanis feltárták a hibaforrást. Az LG által szállított akkumulátorokkal volt baj, a most készülő új autók már hibamentes akkupakkokat kapnak.

A General Motors szóvivője, Dan Flores elmondta, hogy a hibás autók kijavítását elkezdték, minden simán megy, ugyanakkor a jövőben szeretnék felpörgetni ennek ritmusát, hogy minél hamarabb a végére érjenek a visszahívásnak. Az üzem most két hétre nyitott újra, ennek az időnek a leteltével újra kiértékelik a helyzetet, és határoznak a továbbiakról.