2022 a Ferrari éve lesz

2022.01.02. 07:03

Idén ünnepli fennállása hetvenötödik évfordulóját a Ferrari, legalábbis ami a sportkocsigyártást illeti, hiszen versenyautókat már jóval régebb óta készítettek, a Scuderia Ferrari is idősebb, Enzo Ferrari 1929-ben alapította. Na, de vissza a Ferrarihoz mint márkához: 1947-ben készítették az első közúti sportkocsit. A második világháború után nem azt az utat választották, mint mások, nem a lehető legkisebb ráfordítással akartak járművet gyártani, hanem álmokat akartak megvalósítani.

937144

A hetvenöt év már igen szép jubileum, így nem meglepő, hogy szeretnék is ezt méltóképpen megünnepelni. Erről fog szólni náluk tulajdonképpen az egész 2022-es esztendő, és afféle első lépésként egy rövid videót tettek közzé. Ebben többek közt John Elkann, a Ferrari elnöke is megszólal. Egyúttal leleplez egy különleges, nagy Ferrari-logót.

Ezt a cég dolgozói állították össze afféle kirakósként, a darabjai pedig természetesen a Ferrari-gyárban készültek. A Ferrari szellemiségét jelképezi, az egyes elemek pedig nem csak az embereket szimbolizálják, hanem a márka számára fontos értékeket: a szenvedélyt, a csapatot, a családot, a tradíciót.

Ha elmerülnél kicsit a Ferrari-történelemben, akkor van itt neked egy kis olvasnivaló. A hatvanadik évfordulóra elég alaposan feldolgoztuk a legendás olasz márka múltját. A sorozat első részét itt találod, ez a második, itt a harmadik, erre a negyedik, végül az ötödik.