18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Büntetőfékezett, majd keménykedett, de megcsapták

2022.02.15. 12:42

A büntetőfékezésnek sajnos idehaza is komoly hagyományai vannak, elég, ha csak Berki Krisztián elhíresült ügyére gondolunk. Pedig ez a magatartás egyszerre szabálytalan és rendkívül veszélyes, nemcsak azt fenyegetik vele, akinek szól az üzenet, hanem a közlekedés többi résztvevőjét is veszélybe sodorják. Mondjuk, ahogyan az alábbi videóban látszik, van ám más kockázata is: nevezetesen, hogy nem tudjuk, éppen kivel húztunk ujjat.

Az orosz videómegosztóra, onnan meg a Facebookra felkerült felvételt a Bp-i Autósok szúrta ki. A helyszín egy autópálya vagy autóút, mindenesetre kétszer két sávon folyik a forgalom, a kamera pozíciójából arra következtethetünk, hogy kamionból rögzítették az eseménysort. Egy G Merci vág be a dashcames autó elé, aztán intenzív fékezésbe kezd. Ezt egészen addig folytatja, míg megállásra nem kényszeríti a teherkocsit.

A bonyodalom csak ekkor jön, ugyanis a Mercedes sofőrje ki is száll keménykedni. A vagány csávó kisugárzásra ráerősítve zsebre dugott kézzel sétál oda a megállított járműhöz, amiből kiszáll egy félmeztelen, felnyírt hajú figura. Elég vehemensen próbálja a büntetőző tudtára adni, hogy nem volt rendben, amit csinált, de hősünk illusztrációként szerepel a sztoikus nyugalom fogalma mellett a szótárban, így a felvont szemöldökön, meg egy-egy bólintáson kívül nemigen reagál érdemben.

A helyzet akkor éri el a csúcspontját, amikor tesz egy lépést a félmeztelen sértett felé, majd egy határozott mozdulattal állával illeti az öklét. Még távozás közben valamit odamondhatott, ugyanis még egyszer orcán pödörítik. Természetesen mindkét fél viselkedése mélységesen elítélendő, mert a tettlegesség és önbíráskodás sem tolerálható semmivel sem jobban, mint maga a büntetőfékezés. Ezért lenne hatalmas szükség olyan alkalmassági vizsgálatra, ami az ilyen elemeket örökre kiszűri az utakról. Bár akkor meg a buszra szálláson kapnának össze.