Téglafalban állapodott meg két méregdrága Porsche

2022.08.25. 18:02

Germán násztáncot fotóztak a Madrid melletti Alcalá de Hearesben: egy Porsche Macan és egy Porsche Taycan 4S Cross Turismo akadt össze olyan szerencsétlen módon, hogy mindkét autó egy téglafalban kötött ki.

FanEjsuWQAAW6Gp

A balesetről eddig annyit lehet tudni, hogy a Taycan valahogy magával ragadta az éppen parkoló Macant. A baleset idején az SUV-ban senki nem tartózkodott, a Taycan sofőrje, egy 45 éves nő pedig szerencsére nagyobb sérülések nélkül megúszta az ütközést, igaz, később súlyos pánikrohammal kellett kezelni.

A helyi katasztrófavédelem felvételein jól látszik, amint a Macant a mentés idejére daruval megemelik, a Taycan pedig ugyan ripityára törve, de a saját kerekein tolat ki a falból. A balesetnek vélhetően a téglafal tulajdonosa sem örült, a keletkezett lyukban a Macan nemcsak széltében, de hosszában is elfért volna.

A két autó összértéke legkevesebb 77 millió forintnak felel meg. A Taycan 4S Cross Turismo alapára 49 millió forint, az 571 lóerőben és a 2,3 tonnás súlyban nem nehéz meglátni azt a mozgási energiát, ami képes géptetőre venni egy Macant. Utóbbi legalább 28 milliós árcédulával bír, de egy ilyen ütközés után a gazdasági totálkár sem kizárt.