Itt egy Porsche 911, ami igazából csónak

2022.08.31. 09:15

Itt ez a motorcsónak, ami egészen addig egyáltalán nem furcsa, amíg csak az alját látjuk. A felső része azonban igen szokatlan, ugyanis az pont úgy néz ki, mint egy Porsche 911 kabrió. Valakinek annyira tetszett a 993-as 911, hogy nem tudta elviselni a tényt, hogy a négykerekű változatával nem lehet vízre szállni. De mindenre van megoldás, csak akarni kell.

Az átépítés alapját egyébként egy 1995-ös, Craig Craft 168 Boss típusú motorcsónak adja, amit egy utólag beépített, GM-féle V6-os benzinmotor tol előre a vízen. A csónak felső részére építették rá a 993-as Porsche 911 Cabriolet kasznijának egy részét. Ügyes kezek nyúltak hozzá, hiszen a 911 elejét nagyon szépen beleintegrálták a csónakba.

Bár elsőre nagyon hasonlít, igazából a kasznielemek legnagyobb része egyedi, nem átfaragott Porsche alkatrész. A beltérben is keverednek az eredeti Porsche és az egyedileg készült vagy máshonnan érkező alkatrészek. Míg a belső és a csónak eleje nagyon hasonlít a 911-esre, a hátuljánál már kevesebb mozgástér adódhatott, hiszen az nem sokban emlékeztet a Porsche sportautójára.

Az érdekesen egyedi, amúgy az összképet nézve egészen jól sikerült motorcsónakot nemrég elárverezték. Valaki 39 ezer dollárt, azaz közel 16 millió forintot fizetett a négyszemélyes, igazán egyedi csónakért.

Forrás: Bring a trailer