Kiborultak az ukránok Elon Musk háborús vízióján: "egyikünk sem fogja megvenni a sz*r Tesládat!"

2022.10.04. 10:58

Alig tűri a nyomdafestéket Ukrajna németországi nagykövetének Twitter-bejegyzése, amire azután ragadtatta magát, hogy Elon Musk közzétette elképzelését az orosz-ukrán háború lezárásáról. A Tesla atyja négy pontban vázolta vízióit, magára vonva ezzel az ukrán nép haragját.

Elon Musk valamiért úgy érezte, tudatnia kell a világgal, hogy szerinte hogyan és milyen feltételek mellett érhet véget az orosz-ukrán háború. A milliárdos, aki olykor tényleg látnoki képességekről tett tanúbizonyságot, ezúttal alaposan mellélőtt. Az ukránok annyira felháborodtak a Twitter-bejegyzésen, hogy nyomdafestéket alig viselő szitkokat szúrtak rá. Ráadásul nem csak a közemberek, de a németországi ukrán nagykövet is.

Musk szerint a következő feltételek mellett zárulhat le majd a háború: az Oroszország által frissen annektált területeken valódi népszavazást írnak ki, amit az ENSZ ellenőriz és ha az lesz az emberek akarata, akkor az oroszok kivonulnak onnan. Oroszország megkapja a Krímet, ami 1783 óta a része volt (nyilván ezen akadtak fenn leginkább az ukránok), biztosított lesz a Krím vízellátása és Ukrajna semleges marad.

A bejegyzéshez 12 óra elteltével több mint 100 ezren szóltak hozzá, Andrij Melnyik nagykövet is itt sommázta véleményét: "B*szd meg, Elon! Az egyetlen eredmény az lesz, hogy ezután egyetlen ukrán sem fogja megvenni a kib*szott sz*r Tesládat!"