Baleset a XVII. kerületben

Hős buszsofőr: szándékosan hajthatott a másik busz elé, hogy megakadályozza a nagyobb tragédiát

2022.11.22. 11:50

Nyolcan sérültek meg abban a balesetben, ami ma reggel történt Budapesten, a XVII. kerületi Helikopter úton. A mentők több egységgel is a helyszínre érkeztek, a forgalmat pedig el kellett terelni a két sérült busz miatt. 

Az utasok közül hatan sérültek meg, és mindkét busz sofőrje is a sebesültek között van - ez utóbbit már a BKV közölte. A járműveken utazóknak feszítő-vágóval tudtak csak utat nyitni a tűzoltók.

Úgy tudjuk, a baleset oka az volt, hogy az egyik busz sofőrje rosszul lett. Információink szerint a vele szemben haladó járat vezetője azt vette észre, hogy kollégája a kormányra borult, ezért úgy döntött, hogy megakadályozza a nagyobb tragédiát, saját buszával útját állja az irányítás nélkül maradt járműnek.

A BKV sajtóosztályát kerestük az ügy részleteivel kapcsolatban. Tájékoztatásuk szerint a baleset reggel 7 óra körül történt, mindkét busz 168E jelzésű volt. A frontális ütközés körülményeit a rendőrség vizsgálja. Válaszukban nem tértek ki arra, hogy valóban szándékosan állta-e útját a sofőrjük a másik busznak és azt sem mondták meg, hogy mi okozhatta a rosszullétet.