Visszahívja a Lamborghini az új Countach-t – lerepülhetnek a hátsó üvegei!

2022.11.23. 06:05

Marcello Gandini, az eredeti Countach tervezője elhatárolódott ugyan az új Countach-tól, de mi azért teljesen megértjük azt a 112 szerencsés vásárlót, aki felfoghatatlan összegért vett, vagy legalábbis rendelt magának egyet. Annak viszont kevésbé örülnek majd az első valódi vevők, hogy az autók egy részét vissza kell hívni, méghozzá nem is kis kockázat miatt: a V12-es motort takaró hátsó üvegek akár menet közben lerepülhetnek a kocsiról.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal bejelentése szerint október 10-én jutott a gyártóhoz az információ egy katari tulajdonostól, akinek a négyből egy darab üveg út közben lerepült autójáról. Az üveggel együtt beszállított ragasztót jelölte meg a Lamborghini a probléma okaként.

A hibát a friss gyártású autóknál már orvosolják, az érintett tulajdonosokat pedig értesítik majd a visszahívás részleteiről: Amerikában állítólag kilenc példány érintett.

Az új Countach összteljesítménye 814 lóerő, egy 6,5 literes, szívó V12-esből jön ki 780 lóerő, a 48 voltos hibrid rendszer pedig 34 lóerőt ad hozzá az összkerekes szuperautóhoz. 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége 355 km/h, és persze meg is tud állni a karbon-kerámia fékekkel és a Pirelli P Zero Corsa gumikkal.