Ne pisilj a hátsó ülésre, mert elmegy az Audi ereje

2022.12.03. 06:47

Egyelőre csak az amerikai piacon lépett életbe az az Audi RS6 Avantokat és RS7-eseket is érintő visszahívás, aminek keretében 50 ezer autón kell megelőző javításokat végezni. A szóban forgó, 2021 és 2022 között gyártott RS-eknél található a hátsó ülés alatt elrejtve egy vezérlőegység, amely visszaveszi a teljesítményt, ha folyadékkal érintkezik.

És akinek van gyereke, az pontosan tudja, hogy ennek a bekövetkezéséhez még csak elindulni sem kell, így a hiba egészen könnyen előállhat. Az RS6 Avantokon és RS7-eken túl 2020 és 2022 között készült A6 Allroad Quattrók, S6-ok, S7-ek, valamint 2019 és 2022 között gyártott A6-os Audik is érintettek.

Az NHTSA-nál (amerikai közlekedésbiztonsági hatóságnál) november végén közzétett jelentés úgy fogalmaz, hogy a fellépő rövidzárlatok számos különböző hibát okozhatnak. A modult úgy programozták, hogy ilyen esetben vészüzemmódba kapcsoljon, és drasztikusan visszavegye a teljesítményt. Az Audi szerint a kormányzás és a fékrendszer hibátlan működése ebben az esetben is biztosított. A szervizek egyszerű megoldással orvosolják a problémát: a kritikus helyre védőburkolatot telepítenek. Európai visszahívásról egyelőre nem esett szó.