Nincs többé VW Up! GTI

2023.01.11. 17:30

Miután a Volkswagen kis csapotthátúja, a Polo generációról-generációra egyre kevésbé hasonlított egykori apró, könnyű és fürge önmagára, 2011-ben bemutatkozott az Up!, mint szellemi örökös. Jelenleg is kapható belőle három- és ötajtós, benzines, gázos és villanyos változat is, ám a 2016 végén bemutatott GTI változat már nem lesz kapható.

1

A hírt a Volkswagen egyik szóvivője közölte a holland Top Gear munkatársaival. Bár a gyárakban még készül néhány Up! GTI, amikor ezek is lefutnak a szalagról, a sportos kisautó gyártása végleg leáll. Mindez viszont azt is jelenti, hogy bár nem specifikálhatunk saját ízlésünk szerint, a kereskedésekben rövid ideig még felbukkanhat néhány vadi új példány.

4

Fontos megjegyezni, hogy az Up! elektromos illetve normál benzines és gázos változatait továbbra is gyártják, igaz, várhatóan a jövőben leváltja a szériát egy apró ID. villanyautó.

Könnyen előfordulhat, hogy Polo GTI sem lesz már sokáig. A Volkswagen vezér Thomas Schäfer ugyanis nemrég úgy nyilatkozott, az Euro 7-es előírások miatt a modell túl drága lehet.