Szentendrei úti gyorsulgatás: videón a baleset

2023.03.11. 16:12

A legnagyobb magyar Teslás közösségben ma reggel osztottak meg egy Tesla dashcammel készült felvételt, amelyen két egymással  faszméregető  versenyző autós látható. A felvétel a Szentendrei úton készült, ma reggel. A videón jól látszik, ahogy az éppen zöldre váltó lámpánál egy Audi TT lendületből kívülről előzi a felvételt készítő autót. A tőle balra álló Tesla Model 3 vezetője nem volt rest, azonnal a gázra lépett, az elektronok dolgoztak, így egyhamar azonos sebességgel haladtak egymás mellett az Audival. 

A reggeli baleset - olvasói felvétel
A reggeli baleset - olvasói felvétel

A két járművezető együttes hülyesége tökéletesen megmutatta, hogy miért nem való mindenkinek egy erős autó. Nem kiálthatjuk ki az Audist hibásnak, ebben bizony mindketten alaposan benne voltak.

A gondok ott kezdődtek, ahol a sáv véget ért. Az Audis akkora sebességgel találta magát egy lassabban haladó furgon mögött, hogy már nem tudta időben csökkenteni a sebességét, így félre kellett rántania a kormányt. Az autó letért az útról és egy jól elhelyezett szalagkorlát megállította. Ha nem lett volna ott, valószínűleg az a Csillagvárban tartózkodóknak okozott volna felejthetetlen szombat reggelt a betérő jármű. Szerencsére az ütközés nem volt olyan nagy erejű, így reméljük a TT sofőrje pár karcolással megúszta a balesetet. Ebben a kereszteződésben korábban már történt illegális versenyzés által okozott halálos baleset is.

A felvételt az azt készítő autós engedélyével hoztuk nyilvánosságra.