Falon keresztül ugratott be a sportcsarnokba a focista

2023.03.31. 15:43

Nem mindennapi baleset történt Belgiumban: egy 25 éves focista ugyanis beugratott egy sportcsarnokba az autójával. Mindez szó szerint értendő, ugyanis a Sofian Kiyine vezette Mercedes a csarnok falát áttörve a belső kosárpályán landolt.

Forrás: DH Les Sports
Forrás: DH Les Sports

Mindent megtett azért, hogy a súlyos baleset bekövetkezzen, hiszen esős időben a megengedett 90 km/h helyett nagyjából 200-zal zúzott, majd egy körforgalom előtt már esélye sem volt időben lassítani. A körforgalom padkáját kapta el, és mivel a tempó nem volt kicsi, tovább repült a sportcsarnok irányába.

Forrás: DH Les Sports
Forrás: DH Les Sports

A biztonsági kamera által készített videón jól látszik, ahogy a Merci hosszan és magasan repül, majd áttöri a csarnok falát. A balesetben Sofian megsérült, de szerencsére túlélte az esetet. Ugyanakkor nem úszta meg olcsón: megsérültek a bordái, a csigolyái és eltört a sarokcsontja.

Az esetben hatalmas szerencse, hogy bár a sportcsarnokban gyerekek voltak a baleset idején, a becsapódás előtt kimentek az öltözőbe, így közülük senki sem sérült meg. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy az OH Leuven labdarúgója milyen büntetésre számíthat.

Forrás: DH Les Sports