Útfelújítások mindenhol: ezeket az utakat érdemes kerülni

2023.04.12. 16:54

A tavasz beköszöntével megkezdődtek hazánk útjain a karbantartási és felújítási munkálatok, melyek miatt több helyen jelentős forgalomkorlátozásokra, esetenként akár útlezárásokra lehet számítani. Az Útinform napi jelentéséből szemezgettünk.

utfelbontas nak 08

"Az M0-s autóút keleti szektorában fenntartási munkát végeznek, az M1-es autópálya felé vezető oldalon Pécel térségében az 50-es km-nél. Közel 2 km-es a torlódás.

Munkavégzés miatt torlódik a forgalom főleg a reggeli és a délutáni időszakban a 49-es főúton a Szamosbecs határában lévő hídon az 50-es km-nél, továbbá a 83-as főúton, - Győrszemerétől északra, a 61-es km-nél is.  Mindkét helyen jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

- A 8-as főúton, Veszprémnél, az új Budapesti úti csomópont déli oldalát, péntekig lezárták, ott sem lehajtani, sem felhajtani nem lehet. Kerülni az almádi és litéri csomópontokon át lehetséges.

- Burkolatjavítási munkálatok miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a ma reggeli és a délutáni csúcsidőszak között lezárja az M51-es autóút, M0-s autóút felé vezető oldalát az M5-ös autópálya és az 5-ös főút között.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka kezdődik április 28-án pénteken, a magyar-szlovák határszakaszon, a Vámosszabadi (Medve) híd szlovákiai oldalán. A 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton kell kerülniük a 13-főúti monostori határhíd felé."

Az útfelújításokat végző Magyar Közút márkorábban fokozott figyelemre kérte az autósokat, hiszen kollégáik biztonsága és testi épsége a közlekedőkön múlik.