Bemutatták a Mercedes új csapatszállítóit és munkásautóit

2023.07.27. 15:59

A Mercedes-Benz 2026-ban avatja fel a Van Electric Architecture (VAN.EA) platformját, de addig is 2024-re felfrissíti a középkategóriás furgonjait. A V-osztály, a V-osztály Marco Polo, a Vito, az e-Vito és az EQV kívül és belül egyaránt megújul, hogy addig is versenyképes maradjon a szegmensben.

Mind az három (vagy öt, ha az eVitot és a Marco Polot külön vesszük) modell elejét modernizálták, hogy jobban beleilljen a márka jelenlegi irányvonalába, így többek között a Marco Polo hűtőrácsa kapható LED-világítással, vagy a V-osztály legmagasabb felszereltségén nem a hűtőrácson, hanem klasszikusan a motorháztetőn találhatjuk a csillagot.

A hátsó fényszórók minden modell esetében már LED-ekből áll, kontúrjukat sötétítették, pontosabban átadják a fénysorok íveit. A V-osztály és az EQV esetében krómozatt díszítésekkel is találkozhatunk, valamint öt színben és 17, 18 vagy 19 colos felnik közül lehet választani.

A V-osztály többféle orral lesz kapható, a képen a legmagasabb felszereltségét látjuk.
A V-osztály többféle orral lesz kapható, a képen a legmagasabb felszereltségét látjuk.

A ráncfelvarrott Vito és eVito 5,5 colos műszeregységgel és 10,25 colos érintőképernyővel jön. Az utóbbi a V-osztályban és EQV-ben 12,3 colos lett. A frissített középkonzolban helyet kapott egy opcionális vezeték nélküli töltőpad, és olyan extrákat is kérhetünk, mint a fűtött kormánykerék, hangulatvilágítás és sötétített hátsó világítás az éjszakai vezetéshez. Az új modellek egyébként a német márka új, MBUX felülettel érkeznek, ahogy a többi új modelljük is.

Ez a kellemes és futurisztikus beltér vár ránk a V-osztályban.
Ez a kellemes és futurisztikus beltér vár ránk a V-osztályban.
Ez pedig a Vitoé.
Ez pedig a Vitoé.

A V-osztályt és az EQV-t szériafelszereltségként kétoldali tolóajtóval kapjuk, míg az automata váltóval szerelt kereskedelmi változatokban az elektromos rögzítőfék is alapfelszereltség lett. Opció a 360 fokos kameranézet parkoláskor, valamint a pótkocsi manőverezési asszisztens is, ami a vonóhoroggal és automata váltóval szerelt járművekhez kérhető.

23c0249 1003

A V-osztály négy felszereltségben lesz kérhető. Az belépőszintet a Style képviseli, míg azt az Avantgarde majd az Exclusive követi. A negyedik, különleges verzió pedig a Marco Polo, ami lakóautót varázsol a csapatszállítóból. A Vito/eVito pedig három felszereltségi szinntel érkezik: Basic, Pro és a Select, mint a legjobban felszrelt verzió. Az EQV pedig Avantgarde felszerltségben kérhető. A Vitok vivételével pedig mindegyikre kérhető az AMG-Line kiegészítés, de azt nem részletezték, hogy ez miben változtatja meg a modelleket.

23c0249 1101

A német luxusmárka a frissített furgonokat a teljes villamosítás felé vezető út köztes lépéseként írja le. A Mercedes-Benz előrejelzései szerint az évtized végére az EV-k a teljes értékesítés több mint felét teszik majd ki. A többi képet a galériára kattintva nézheted meg: