Lóerőből sosem elég: jön a legerősebb Audi RS 6

2023.07.31. 16:09

Az Audi még nem engedi el az RS 6 kezét, ugyanis ha minden igaz, jövőre jön az RS 6 Performance-nál is erősebb RS 6 GT.

A sima, 2020-as RS 6 négyliteres V8 biturbó motorjából 600 lóerőt és 800 Nm nyomatékot hoztak ki, amit tavaly tovább éleztek a Performance kiadással. Ez már 630 lóerős lett, a nyomatéka pedig 850 Nm-re nőtt, de a jelek szerint nem ez a maximum, amit ki tudnak hozni a családi kombiból.

Néhány hónappal ezelőtt az Audi Sport ügyvezető igazgatója, Sebastian Grams már elárulta, hogy a történetnek még nincs vége: a kombi még extrémebbé, még élesebbé tehető.

Az AutoBild információi szerint az erősebb RS 6 érkezése egyre biztosabb, ami az RS 6 GT nevet fogja viselni.  Sőt, egy álcázott RS 6-ot már láttak a Nordschleife-én. Az álcázás miatt igen sok változtatást nem látni a GT verzión, de az biztos, hogy nagyobb diffúzort és hátsó spoilert kap.  

A hivatalos leleplezésre még várni kell, de ha minden igaz, jövőre már kapható lesz az RS 6 GT. Valószínűleg ez lesz a modell utolsó belső égésű motorral szerelt verziója, ugyanis a márka 2033-tól kizárólag tisztán elektromos hajtású járműveket fog értékesíteni.